Baby shower – Organizacija & Dekoracija

Kako da organizujete proslavu darivanja bebe

Proslave, koje se popularno nazivaju baby shower , su način da roditelji, pre svega mame proslave dolazak bebe na svet. Obično mame prave proslavu sa svojim prijateljicama, koje donose darove potrebne mami i bebi.

Ovo je strani trend koji je sve više prisutan i kod nas, zabavna proslava sa slatkišima i poklonima nikada nije na odmet. U daljem tekstu, predlažemo Vam kako da organizujete i ukrasite Baby Shower proslavu.

Lista zvanica

Na ovoj listi treba da se nadju svi bliži prijatelji i porodica. Odlučite za koliko osoba će proslava biti, i imajte u vidu da kako se broj zvanica
povećava, tako se povećavaju i troškovi, ali i obaveze oko organizacije.

Datum

Izaberite datum koji će odgovarati Vama i Vašim zvanicama. Idealno je da to bude vikend.

Hrana

Odlučite se za tradicionalnu trpezu ili posluženje tipa ketering. Istražite recepte i načine serviranja. Poželjno je odlučiti se za neku temu proslave. Napravite tortu ili mafine kako bi se Vaši gosti poslužili.

Zabava

Na baby shower proslavi, uobičajno je da gosti donose poklone koji su potrebni budućoj mami. Jedan način zabave na ovakvoj proslavi je i otvaranje poklona, dok sve prijateljice sede okupljene i komentarišu ih. Kako bi se zvanice zabavile, postoje razne igricekao na primer „pogodi pol bebe“.

Dekoracija

Jedan od sastavnih ali i skoro najbitniji deo proslave je dekoracija. Ukoliko je pol bebe poznat zvanicama, možete to iskoristiti za dekoraciju. Ukoliko pol bebe nije poznat, možete napraviti dekoraciju u neutralnim tonovima.

Pokloni

Na baby shower proslavu zvanice donose poklone namenjene budućim roditeljima. Lepa ideja za poklon su craft vrećice u koje ćete staviti sve sitnice koje mislite da će biti korisne kada beba dođe na svet. U Americi reč „shower“ potiče od reči „tuširanje“, jer se poklanjala kozmetika pre svega za higijenu i kupanje. To su bili šareni sapunčići, sunđeri za kupanje, sa porukom: from our „shower“ to yours.

Pozivnice

Potrebno je napraviti pozivnice za goste. To mogu biti DIY pozivnice, ali i lep poruka ili poziv, ukoliko ne želite da povećavate troškove proslave. Svakako je Vašim gostima bitan poziv na proslavu a ne sama pozivnica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *