Trikovi za izbor parfema koji Vam odgovara

Parfem je poseban i jako bitan saveznik svake žene. U moru parfema koji se mogu kupiti, pravi izbor nije lak i zahteva posebnu pažnju, vreme i istraživanje. Kako izabrati parfem koji mi najviše odgovara? U nastavku pročitajte par trikova, koji će Vam olakšati izbor parfema.

1. Pokušajte da ostanete u istoj „porodici“ parfema

Pronađite grupu parfema koji Vam najviše pristaju, obično su slični i imaju slične mirisne note. Večini ljudi pažnju privuku parfemi iz iste porodice parfema npr. floralni.Trudite se da ostajete u istoj „porodici“ parfema ali različitih nota. Ukoliko Vam se dopadaju parfemi koji u osnovi imaju cvet ruže, zatraćite da isprobate parfeme koji u osnovi imaju cvet jasmina ili jorgovana. Tako ćete otkriti note koje Vam najbolje pristaju.

2. Idite u kupovinu parfema ujutru

Preporučljivo je da kupujete parfem rano ujutru, iz prostog razloga što su receptori za miris osetljiviji ujutru, jer niste osetili previše mirisa. Ukoliko kupujete popodne parfem, već ste osetili bezbroj mirisa u toku dana i nećete imati stvarnu sliku o mirisnim notama samog parfema. Takođe, stres utiče na receptore za miris, dakle izbegavajte da idete u kupovinu parfema nakon stresnih situacija, možda je bolje da se odlučite za kupovinu garderobe u tom trenutku.

3. Isprobajte manji broj parfema

Uzmite 2-3 različita parfema koja su Vam interesantna i naprskajzte ih na tester papiriće. Ukoliko ne postoje papirići za probanje, naprskajte čep parfema sa unutrašnje strane, izbegavajući da naprskate sami sebe. Pomirišite parfem jednom i ostavite ga. Prošetajte, pogledajte nešto drugo, izbegavajte da pomirišete drugi parfem bar pola sata. Potrebno je dati parfemu vremena, da se osuši i da njegove osnovne note postanu dominatne. Kada drugi put pomirišete parfem, imaćete tačan uvid da li Vam odgovara ili ne.

4. Rastojanje

Naši receptori za miris se umaraju nakon 3 različita parfema. Nakon toga nećete biti u mogućnosti da osetite parfem i vrlo je moguće da ćete iz parfimerije izaći sa glavoboljom. Posle probanja dva ili tri parfema, pomirišite nešto neutralno, npr. list papira. Ovo pomaže Vaše čulo mirisa da može da oseti nove mirisne note.

5. Isprobaj parfem

Kada pronađete parfem koji Vam se dopada, zatražite mini testere koje možete poneti sa sobom, kako biste parfem što bolje isprobali. Moguće je da isti parfem ne miriše isto na svakoj osobi koja ga nosi. Note parfema se mešaju sa prirodnim uljima na koži, sa rezultatom da na svakoj osobi isti parfem drugačije miriše. Isprobavajte svaki dan drugi parfem kako biste osetili postojanost i mirisne note. Preporučljivo je da ne koristite mleko za telo ili ostalu kozmetiku koja može da utiče na miris. Na kraju, izaberite parfem koji se Vama najviše dopada i koji Vas oduševi svaki put kad ga pomirišete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *