Najbolji način za sterilizaciju tegli

Kako lako očistiti staklene tegle sa hranom kod kuće

Leto se bliži kraju, ali dobri kuvari, oni koji planiraju nadolazeću zimu, maksimalno iskoriste ukusno letnje voće. Kako? Pravljenjem džemova! Jer, između ostalog, džemovi ako se pravilno pripreme imaju veoma dug rok trajanja.

Međutim, da bismo osigurali kvalitet naših slatkiša i džemova, moramo biti veoma oprezni sa sterilizacijom posuda i tegli koju koristimo. Čista i sterilna tegla ključna je za uspeh i dugovečnost naših džemova. Sterilizacija je ključna za uklanjanje bakterija i gljivica, čime se štiti hrana koju stavimo u teglu. Ispod je nekoliko jednostavnih načina sterilizacije naših posuda kod kuće.

Pre nego što nastavimo, želimo da istaknemo nešto važno o sterilnim teglama: Ne treba stavljati hladnu hranu u tople tegle ili toplu hranu u hladne tegle jer postoji rizik od pucanja.

Kako se sterilišu?

1. Zagrejte rernu na temperaturu od 100 ° C.
2. Stavite staklene tegle u tepsiju i napunite onoliko vode koliko je potrebno da ih prekrije.
3. Ostavite tegle u rerni dok voda ne dostigne temperaturu ključanja i ostavite ih 5 ‘.
4. Čistim mašicama izvadite tegle iz ključale vode.
5. Stavite u čistu tepsiju bez zatvaranja tegli i ostavite ih oko 15 minuta na 100 – 120 ° C. Jedan kuhinjski peškir možete postaviti ispod tegli (Ako koristite šporet na plin, proverite da je vaš peškir udaljen od bilo kakvog plamena).
6. Pažljivo uklonite tepsiju sa teglama ili jednu po jednu ručno i ostavite ih da se malo ohlade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *