Најбољи начин за стерилизацију тегли

Како лако очистити стакленке са храном код куће

Љето се ближи крају, али добри кухари, они који планирају надолазећу зиму, максимално искористе укусно љетно воће. Како? Прављење џемова! Јер, између осталог, џемови ако се правилно пакују имају веома дуг рок трајања.

Међутим, да бисмо осигурали квалитет наших слаткиша и џемова, морамо бити веома опрезни са стерилизацијом посуда и тегли коју користимо. Чиста и стерилна тегла кључна је за успех и дуговечност наших џемова. Стерилизација је кључна за уклањање бактерија и гљивица, чиме се штити храна коју ставимо у теглу. Испод је неколико једноставних начина стерилизације наших посуда код куће.

Пре него што наставимо да истакнемо нешто важно о стерилним стакленкама: Не треба стављати хладну храну у топле тегле или топлу храну у хладне тегле јер постоји ризик од пуцања.

Како се стерилизирамо?

1. Загрејте рерну на отпорним температурама на 100 ° Ц.
2. Ставите стаклене тегле у тепсију и напуните довољно воде да их покрије.
3. Оставите стакленке док вода не достигне температуру кључања и останите тамо 5 ‘.
4. Чистим квачицама уклоните тегле из кључале воде.
5. Ставите у чисту тепсију без затварања тегли и оставите око 15 минута на 100 – 120 ° Ц. Исти кухињски пешкир може бити постављен испод (Ако користите шпорет на плин, проверите да је ваш пешкир врло удаљен од било каквог пламена.)
6. Пажљиво уклоните посуду са стакленкама или једну по једну прстом и оставите да се мало охлади.

Napišite komentar

Vaša E adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *